Wim Hof Methode

 

In de workshop komen de volgende onderdelen aan bod: 

  • De ademoefening waarmee Wim Hof wetenschappers versteld deed staan.
  • Een techniek om verzuring van de spieren tegen te gaan.
  • Inhoudelijke theoretische onderbouwing van de werking op basis van wetenschap.
  • Inzet en focus: bewuste beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel, immuunsysteem, bloedsomloop en aandacht.
  • Afsluiting met een ijsbad (neem je zwemkleding mee).

Verzorging: Koffie en thee is aanwezig. Omdat de workshop in de middag plaats vindt is het aan te raden niet uitgebreid te lunchen voor de workshop omdat de ademhalingsoefeningen beter werken op een nuchtere maag. Er wordt ruimte ingelast om even wat te eten.

Benodigdheden: Badkleding, handdoek en eventueel badslippers (doe alsof je naar de sauna gaat). Als je zelf een yogamatje hebt, neem deze dan mee! Er zijn ook matjes aanwezig. Neem eventueel wel een trui mee om aan de toen tijdens de ademhalingsoefeningen.

Voorbereiding:  Neem ter voorbereiding de komende weken vast elke ochtend een koude douche, of douche koud af na het warme douchen. Dan weet je vast hoe je lichaam reageert op de kou. Blijf eronder totdat je je ademhaling onder controle hebt en rustig wordt. Als je het moeilijk vindt, begin dan bij de voeten en werk langzaam omhoog, sla het hoofd in ieder geval de eerste maand nog over.

Extra info

Het zal een rustige sessie worden met aandacht voor de technieken en hoe deze persoonlijk toegepast kunnen worden. We sluiten de workshop af met een ijsbad, dit kan best een heftige ervaring zijn maar we doen alles met beheersing en binnen de eigen grenzen, geen groepsdruk of prestatiedrang. Het doel is om je de therapeutische en gezondheidsbevorderende effecten van de kou en de ademhalingsoefeningen te doen ervaren. Als je een oefening niet ziet zitten dan doe je niet mee, je eigen gevoel van veiligheid staat voorop. Als je gezondheidsproblemen hebt waar je je zorgen om maakt, of die mogelijk in de weg zouden kunnen zitten tijdens de workshop, laat het ons van te voren even weten, dan kunnen we overleggen over wat voor jou verstandig is. Alles op eigen gevoel, verstand en risico.

Leer je natuurlijke vermogens optimaal te benutten. In deze workshop leer je hoe je je eigen lichaam kunt trainen om de koude te weerstaan, hoe je met een eenvoudige ademoefening je gezondheid kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen dankzij de Wim Hof Methode. De workshop wordt gegeven door Linda Hochstenbach die na een jaar training met Wim Hof als gecertificeerd instructeur de methode uitdraagt.

Doelen stellen

De maand januari staat voor velen in het teken van voornemens op het gebied van gezondheid en vitaliteit. We weten ook allemaal dat het volhouden

Lees meer »

Personal-training-utrecht-oost

Personal training utrecht Doe mee met het unieke Movelife één-op-één concept. Personal training in Utrecht. Verantwoord trainen onder fysiotherapeutische begeleiding Personal training volgen in Utrecht?

Lees meer »

Quinoa Salade

Tip: ook lekker als avondmaaltijd met een stuk gegrilde kipfilet erbij. Ingrediënten (2 personen): 50 gram quinoa 2 handjes bevroren doperwtjes 1,5 bosuitjes een stuk

Lees meer »

In de huidige tijd is het voor iedereen een uitdaging om in beweging te blijven en gestructureerd te blijven trainen. Daarbij geven de huidige omstandigheden aanleiding om af en toe wat tijd voor je zelf te nemen, stoom af te blazen en energie op te laden. Bij Movelife bieden we de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysio / coach / trainer aan je gezondheid te blijven werken.
Wij hanteren strikte richtlijnen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand.
- De materialen voor gebruik tijdens de trainingen worden grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
- Heb je klachten zoals omschreven door het RIVM dan blijf je thuis. Dat geldt ook voor onze collega's.
- Voor en na de training wassen we onze handen.
- Je gebruikt een grote eigen handdoek tijdens de training
- Je gebruikt je eigen bidon tijdens de training

De informatie op onze website zal in sommige gevallen niet volledig up to date zijn. Sommige programma's (waaronder alle programma's in groepen) kunnen we tot nadere berichtgeving vanuit de overheid niet aanbieden. We hebben ervoor gekozen om onze small group trainingen gedurende onbepaalde tijd in de buitenlucht te verzorgen. Je vind op onze website voldoende informatie over onze werkwijze. Wil je meer informatie dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijke kennismaking.

Movelife Leidsche Rijn
Pablo Picassostraat 216
3544 NX Utrecht
Leidscherijn@movelife.nl
Movelife Utrecht Oost
St. Janshovenstraat 1a
3572 RA Utrecht
Utrecht@movelife.nl