Wim Hof Methode

 

In de workshop komen de volgende onderdelen aan bod: 

  • De ademoefening waarmee Wim Hof wetenschappers versteld deed staan.
  • Een techniek om verzuring van de spieren tegen te gaan.
  • Inhoudelijke theoretische onderbouwing van de werking op basis van wetenschap.
  • Inzet en focus: bewuste beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel, immuunsysteem, bloedsomloop en aandacht.
  • Afsluiting met een ijsbad (neem je zwemkleding mee).

Verzorging: Koffie en thee is aanwezig. Omdat de workshop in de middag plaats vindt is het aan te raden niet uitgebreid te lunchen voor de workshop omdat de ademhalingsoefeningen beter werken op een nuchtere maag. Er wordt ruimte ingelast om even wat te eten.

Benodigdheden: Badkleding, handdoek en eventueel badslippers (doe alsof je naar de sauna gaat). Als je zelf een yogamatje hebt, neem deze dan mee! Er zijn ook matjes aanwezig. Neem eventueel wel een trui mee om aan de toen tijdens de ademhalingsoefeningen.

Voorbereiding:  Neem ter voorbereiding de komende weken vast elke ochtend een koude douche, of douche koud af na het warme douchen. Dan weet je vast hoe je lichaam reageert op de kou. Blijf eronder totdat je je ademhaling onder controle hebt en rustig wordt. Als je het moeilijk vindt, begin dan bij de voeten en werk langzaam omhoog, sla het hoofd in ieder geval de eerste maand nog over.

Extra info

Het zal een rustige sessie worden met aandacht voor de technieken en hoe deze persoonlijk toegepast kunnen worden. We sluiten de workshop af met een ijsbad, dit kan best een heftige ervaring zijn maar we doen alles met beheersing en binnen de eigen grenzen, geen groepsdruk of prestatiedrang. Het doel is om je de therapeutische en gezondheidsbevorderende effecten van de kou en de ademhalingsoefeningen te doen ervaren. Als je een oefening niet ziet zitten dan doe je niet mee, je eigen gevoel van veiligheid staat voorop. Als je gezondheidsproblemen hebt waar je je zorgen om maakt, of die mogelijk in de weg zouden kunnen zitten tijdens de workshop, laat het ons van te voren even weten, dan kunnen we overleggen over wat voor jou verstandig is. Alles op eigen gevoel, verstand en risico.

Leer je natuurlijke vermogens optimaal te benutten. In deze workshop leer je hoe je je eigen lichaam kunt trainen om de koude te weerstaan, hoe je met een eenvoudige ademoefening je gezondheid kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen dankzij de Wim Hof Methode. De workshop wordt gegeven door Linda Hochstenbach die na een jaar training met Wim Hof als gecertificeerd instructeur de methode uitdraagt.

Een gezond en sterk lichaam in 12 weken

  • training- en leefstijlprogramma
  • 6 - 8 deelnemers per groep
  • 3 trainingen per week
  • Voedingsrichtlijnen en weekmenu's
  • Leefstijl coaching
afslalnkprogramma reset

Afvallen Leidsche Rijn

Afvallen Leidsche Rijn Movelife voor verantwoord afvallen in Leidsche Rijn. 24/7 begeleiding door personal trainer. Reset of TransVorm. Duurzame oplossingen naar een gezond gewicht Wil

Lees meer »

Kettlebell training

Een kettlebell, in het Russisch girya, is een gietijzeren gewicht dat er uitziet als een kanonskogel met een handvat eraan. De kettlebell word al eeuwen

Lees meer »