Sportvasten in Utrecht

Verlos jezelf van overgewicht en haal alles uit je spieren wat eruit te halen valt. Kom naar Movelife en vraag naar de trainingsmethode voor sportvasten in Utrecht

Blijvend fitter, slanker en vitaler binnen tien dagen, wie wil dat nou niet? Het kan, met het speciale trainingsprogramma sportvasten in Utrecht van Movelife. Sportvasten is een unieke methode om je leven een nieuwe impuls te geven. Een leven waarbij je beter in staat bent langdurige sportactiviteiten vol te houden en hogere prestaties te leveren bij korte duur inspanningen. Het gemiddelde afslankresultaat bij sportvasten ligt voor vrouwen op de twee tot vier kilo en voor mannen op vier tot zes kilo in de eerste tien dagen. Bij dit trainingsprogramma is echter niet de gewichtsafname het hoofddoel. Sportvasten is puur bedoeld om je sportprestaties te verbeteren. Van origine werd deze methode toegepast door duuratleten, lopers en wielrenners om ervoor te zorgen dat niet zomaar opeens de tank leegraakte. Explosieve sporters hebben in die zin profijt van sportvasten dat zij sneller herstellen na het sporten en minder kans op blessures hebben.

Om te beginnen; je zou misleid kunnen worden door het woord ‘vasten’ in sportvasten. Sportvasten is géén dieet. Het is een trainingsprogramma, van minimaal tien dagen, waarbij de spieren en lever worden aangezet vet te gaan verbranden in plaats van suikers. Dit noemen we de ‘metabolic switch’. Om dit proces aan de gang te brengen ga je sporten tijdens een vastenkuur. Omdat je lichaam hier best wel even van schrikt, val je met name de eerste tien dagen heel snel enkele kilo’s af. Bij sportvasten is echter het gewichtsverlies niet de hoofdzaak, je moet het meer zien als een gezondheidsprogramma waarbij je in korte tijd bepaalde sportieve doelen kan bereiken. Om snel en effectief resultaat te boeken vul je je voeding aan met speciaal samengestelde supplementenpakketten: prepaire for the switch en keep the switch.

Snelkuur van tien dagen.
Uitgebreid programma van twaalf weken.

Wanneer je al langer intensief bezig bent met de combinatie voeding en sport kan je toe met de korte variant. Heeft je lichaam nog nooit kennis gemaakt met een dergelijke trainingsmethode raden we je aan het uitgebreide programma te volgen. Sportvasten vergt namelijk een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen. Een onderdeel van het programma is namelijk dat we je laten sporten tijdens het vasten en dat is niet altijd even gemakkelijk.

Een of meerdere uren per week intensieve training onder begeleiding van je eigen personal coach.
Een trainingsschema afgesteld op jouw hartslagzones.
Een wekelijks evaluatiemoment waarbij we je conditie meten en het trainingsverloop registreren.
Een op jouw afgestemd voedingsplan volgens de principes van het sportvasten.
Motivatieberichten per mail en/of telefoon.
Een Movelife prepaire for the switch en keep the switch suppletiepakket.
Het sportvasten suppletiepakket.

Je volgt intensieve sportieve trainingen gebaseerd op het sportvasten principe.
Trainingen die verlopen volgens een op jou lichaam afgestemde opbouw.
Je hebt één persoonlijke coach die je gedurende het gehele programma intensief begeleidt.
Je leert omgaan met terugvalmomenten.
Je gaat een wezenlijke fysieke verandering van je lichaam waarnemen, zoals je vorm, spierspanning, houding en een verlaagd vetpercentage.
Je krijgt een veranderde houding ten opzichte van voedsel, waaronder een verminderde minder suikerbehoefte.
Je doet kennis op over wat voor jou de meest geschikte voedingsmiddelen zijn. Dit is namelijk voor iedereen anders.
We leren je wat voor jouw lichaam de meest geschikte trainingsvorm is.
Je zal merken dat je je zelfverzekerder gaat voelen en noemenswaardig meer duurvermogen kweekt.

Omdat ieder mens anders is werken we uitsluitend met op maat gemaakte programma’s en diensten. Pas met een op jou afgestemd training kan jouw personal coach bij het sportvasten de stelling ‘jouw doel is ons doel’ waarmaken. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij ook onszelf aan strenge regels gebonden. Zo werken we bij Movelife:

uitsluitend met HBO opgeleide fysiotherapeuten als personal coach
zijn al onze trainers eveneens goed onderlegd in diverse afzonderlijke takken van topsport
met een uitgebreide intakeprocedure waarbij zelfs een bloed en/of genentest tot de mogelijkheid behoort
met sportvasten in Utrecht alleen op afspraak, waardoor jij de volledige aandacht krijgt.

Wil je meer weten hoe je met het Movelife sportvasten programma jouw leven een nieuwe boost geeft of meer informatie over een van onze andere diensten? Neem contact op via ons contactformulier of bel direct met 030 737 0932. Vragen staat vrij en ook het eerste kennismakingsgesprek met jouw trainer over sportvasten in Utrecht is geheel vrijblijvend.