Kaneel

Allereerst is het goed om te weten dat 90% van de verkochte kaneel geen echte kaneel is. Het is de goedkope Cassia, een achterneefje van de echte kaneel. Echte kaneel heet ‘Ceylon kaneel’. Dit is een stuk duurder dan Cassia maar de smaak is veel beter. Naast het feit dat de smaak beter is is ook de hoeveelheid coumarines vele malen lager in ceylon kaneel. Coumarines zijn hepatotoxisch, oftewel giftig voor de lever. Ceylon kaneel komt meestal uit Sri Lanka, maar soms ook uit India of Madagaskar.

Wat zijn de voordelen van kaneel?

Stabilisatie van je de bloedsuikerspiegel

Goed nieuws voor mensen met diabetes of met een instabiele bloedsuikerspiegel, kaneel kan ervoor zorgen dat je glucoseniveau gelijkmatiger wordt. Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo maakt kaneel de cellen gevoeliger voor insuline en zorgt het ook voor ene vertraagde afgifte van suiker in het spijsverteringskanaal. Slechts 1 theelepel per dag kan al voor een gigantisch verschil zorgen.

Bestrijdt candida

Kaneelolie heeft in verschillende onderzoeken laten zien dat dit middel de schimmelinfectie door de gist Candida vermindert. Uiteraard is het mijden van suiker nog altijd beter.

Verbeterd de concentratie

Een smoothie met 8el griekse yoghurt, de sap van een halve citroen, een handje vol blauwe bessen, 2tl kaneel, 2el hennepzaad. Alles in de blender en klaar!

Kaneel kan je concentratie laten toenemen en je tegelijkertijd toleranter maken. Ook je geheugen kan een oppepper krijgen door kaneel.

Is een krachtig antioxidant

Oxidanten, ofwel vrije radicalen, kunne ons ouder maken door elektronen van ons lichaam te stelen. Kaneel kan weer elektronen doneren en dat maakt het antioxidant. Kaneel kan je dus jong en vitaal houden.

Verlaat het cholesterol

Meerder onderzoeken hebben laten zien dat een geringe dosis kaneel de cholesterol behoorlijk kan laten dalen. Alsof dat niet genoeg is kan kaneel zelfs de hoeveelheid tryglyceriden (vetten in je bloed) laten dalen.

Is rijk aan mineralen

Kaneel bevat veel mineralen als mangaan, ijzer en calcium. Vooral mangaan is zeer rijk in kaneel. Daarnaast bevat kaneel veel vitamine C en K.

Antimicrobieel

Kaneel kan beschermen tegen bacteriën, microben en schimmels. Volgens de oude Chinese geneeskunst kan kaneel bijdragen aan het verbeteren van de spijsvertering. Vooral in zoete gerechten geeft kaneel een extra dimensie. Het is goed toe te voegen aan bijvoorbeeld smoothies.

Genoeg redenen om kaneel te introduceren in je dagelijks leven! Eet smakelijk!

Quinoa Salade

Tip: ook lekker als avondmaaltijd met een stuk gegrilde kipfilet erbij. Ingrediënten (2 personen): 50 gram quinoa 2 handjes bevroren doperwtjes 1,5 bosuitjes een stuk

Lees meer »

In de huidige tijd is het voor iedereen een uitdaging om in beweging te blijven en gestructureerd te blijven trainen. Daarbij geven de huidige omstandigheden aanleiding om af en toe wat tijd voor je zelf te nemen, stoom af te blazen en energie op te laden. Bij Movelife bieden we de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysio / coach / trainer aan je gezondheid te blijven werken.
Wij hanteren strikte richtlijnen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand.
- De materialen voor gebruik tijdens de trainingen worden grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
- Heb je klachten zoals omschreven door het RIVM dan blijf je thuis. Dat geldt ook voor onze collega's.
- Voor en na de training wassen we onze handen.
- Je gebruikt een grote eigen handdoek tijdens de training
- Je gebruikt je eigen bidon tijdens de training

De informatie op onze website zal in sommige gevallen niet volledig up to date zijn. Sommige programma's (waaronder alle programma's in groepen) kunnen we tot nadere berichtgeving vanuit de overheid niet aanbieden. We hebben ervoor gekozen om onze small group trainingen gedurende onbepaalde tijd in de buitenlucht te verzorgen. Je vind op onze website voldoende informatie over onze werkwijze. Wil je meer informatie dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijke kennismaking.

Movelife Utrecht Oost
St. Janshovenstraat 1a
3572 RA Utrecht
Utrecht@movelife.nl