Fysiotherapie in Utrecht

In onze leefstijl studio vind je ook Fysiotherapie in Utrecht. Bij Movelife streven we naar resultaatgerichte Oefentherapie door fysiotherapeuten uit de sportwereld. Ook zijn we gespecialiseerd in Dry Needling en Medical Taping.

Wanneer je door een blessure niet meer goed kan bewegen of vanwege een chronische aandoening op een therapeutische manier in beweging moet blijven is het goed dat er fysiotherapie is. Wij geloven in actief herstel van ons lichaam en verlenen daarom net wat meer dan ‘gewone’ fysiotherapie in Utrecht. Naast de reguliere Oefentherapie kan je bij ons eveneens terecht voor:

 • Dry needling
 • Mobilisaties
 • Triggerpoint therapie
 • Medical Taping
 • Medische Training

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt afgesloten kan het zijn dat je een deel van de kosten voor fysiotherapie vergoedt krijgt. Check dit even bij je eigen verzekeraar. Mochten je klachten van dien aard zijn en tijdens het traject blijken dat we niet verder komen zonder extra medische ondersteuning, werken wij tevens samen met een muskuloskeletaal arts die je indien nodig zal ondersteunen.

Een (chronische) pijn of stijfheid in je gewrichten of spieren heeft een behoorlijke impact op je leven. Niet alleen kan je minder goed functioneren, ook je humeur lijdt eronder en wanneer het langer gaat duren beïnvloed het zelfs je levensstijl. Je gaat uit frustratie of verveling ongezonder eten, door je beperking minder bewegen. Doordat al onze HBO gediplomeerde fysiotherapeuten tevens ook vakbekwame personal coaches zijn, zijn wij in staat een integrale aanpak te hanteren. Dat betekent dat we niet alleen je probleem aanpakken, maar ook de oorzaak. We kijken daarbij naar het lichaam in zijn algeheel en wat jij ermee doet. Dus hoe je eet, sommige voedingsmiddelen werken gewrichtspijnen in de hand, hoe je slaapt, denk aan je houding en/of je matras en hoe je beweegt. Een verkeerde lichaamshouding of een onvolledige communicatie tussen bepaalde spieren kan er voor zorgen dat je jarenlang onnodig met klachten loopt. Als trainingsinstituut en fysiotherapie in Utrecht behandelen we bij Movelife het complete plaatje.

Doordat we bij onze fysiotherapeutische behandelingen en/of trainingen kijken naar de combinatie van voeding, training, coaching en fysiotherapie zijn wij in staat iedereen aan een betere kwaliteit van leven te helpen. Onze fysiotherapeut in Utrecht is een HBO opgeleide fysiotherapeut en tevens vakbekwaam personal coach. Naast fysiotherapie, bij ons is deze trainingsmethode vaak onderdeel van een gemengd traject, kan je bij Movelife ook terecht voor diensten die tevens de psyche trainen. Met name na een traumatisch ervaring, wanneer je in een mentale dip zit of je aan je lichaam gaat merken dat het tijd wordt dat je wat aan je gezondheid moet gaan doen. Je kan daarvoor een beroep doen op:

 • Personal Training, individuele of duo training als onderdeel van een traject naar een specifiek persoonlijk doel.
 • Small Group Training, op gezette tijden ga je in een kleine groep jou fysieke uitdagingen aan.
 • Leefstijl coaching, voor het bereiken van een optimale leefstijl is het je coach die je erop attendeert dat onbewuste gedragingen een goede gezondheid in de weg staan. Met leefstijl coaching helpen we je deze ingesleten gedragspatronen om te switchen naar gezond gedrag.

Kom langs en ervaar het zelf.

Omdat ieder mens anders is hanteren wij gepersonaliseerde leefstijl programma’s of  op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Pas met een op jou afgestemde training kan onze fysiotherapeut in Utrecht jou snel weer pijnvrij laten bewegen. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij ook onszelf aan strenge voorwaarden gebonden.

 • uitsluitend met HBO opgeleide trainers en coaches
 • zijn al onze trainers eveneens goed onderlegd in diverse afzonderlijke takken van topsport
 • met een uitgebreide intakeprocedure
 • alleen op afspraak zodat jij de volledige aandacht krijgt.

Wil je meer weten hoe onze fysiotherapeut jou snel weer helpt bewegen, je van die alles belemmerende pijn afkomt of meer informatie over een van onze andere programma’s? Neem contact op via ons contactformulier of bel direct met 030 737 0932. Vragen staat vrij en ook het eerste kennismakingsgesprek met jouw fysiotherapeut in Utrecht is geheel vrijblijvend.