Fysiotherapie in Utrecht

Fysiotherapie Utrecht oost

Fysiotherapie in Utrecht. Movelife, resultaatgerichte Oefentherapie door fysiotherapeuten uit de sportwereld. Ook voor Dry Needling en Medical Taping

 

Fysiotherapie volgen in Utrecht

Wanneer je door een blessure niet meer goed kan bewegen of vanwege een chronische aandoening op een therapeutische manier in beweging moet blijven is het goed dat er fysiotherapie is. Wij geloven in actief herstel van ons lichaam en verlenen daarom net wat meer dan ‘gewone’ fysiotherapie in Utrecht. Naast de reguliere Oefentherapie kan je bij ons eveneens terecht voor:
– Dry needling
– Mobilisaties
– Triggerpoint therapie
– Medical Taping
– Medische Training

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt afgesloten kan het zijn dat je een deel van de kosten voor fysiotherapie vergoedt krijgt. Check dit even bij je eigen verzekeraar. Mochten je klachten van dien aard zijn en tijdens het traject blijken dat we niet verder komen zonder extra medische ondersteuning, werken wij tevens samen met een muskuloskeletaal arts die je indien nodig zal ondersteunen.

Fysiotherapie is meer dan een behandelmethode

Een (chronische) pijn of stijfheid in je gewrichten of spieren heeft een behoorlijke impact op je leven. Niet alleen kan je minder goed functioneren, ook je humeur lijdt eronder en wanneer het langer gaat duren beïnvloed het zelfs je levensstijl. Je gaat uit frustratie of verveling ongezonder eten, door je beperking minder bewegen. Doordat al onze HBO gediplomeerde fysiotherapeuten tevens ook vakbekwame personal coaches zijn, zijn wij in staat een integrale aanpak te hanteren. Dat betekent dat we niet alleen je probleem aanpakken, maar ook de oorzaak. We kijken daarbij naar het lichaam in zijn algeheel en wat jij ermee doet. Dus hoe je eet, sommige voedingsmiddelen werken gewrichtspijnen in de hand, hoe je slaapt, denk aan je houding en/of je matras en hoe je beweegt. Een verkeerde lichaamshouding of een onvolledige communicatie tussen bepaalde spieren kan er voor zorgen dat je jarenlang onnodig met klachten loopt. Als trainingsinstituut en fysiotherapie in Utrecht behandelen we bij Movelife het complete plaatje.

Het Movelife concept

Doordat we bij onze fysiotherapeutische behandelingen en/of trainingen kijken naar de combinatie van voeding, training, coaching en fysiotherapie zijn wij in staat iedereen aan een betere kwaliteit van leven te helpen. Onze fysiotherapeut in Utrecht is een HBO opgeleide fysiotherapeut en tevens vakbekwaam personal coach. Naast fysiotherapie, bij ons is deze trainingsmethode vaak onderdeel van een gemengd traject, kan je bij Movelife ook terecht voor diensten die tevens de psyche trainen. Met name na een traumatisch ervaring, wanneer je in een mentale dip zit of je aan je lichaam gaat merken dat het tijd wordt dat je wat aan je gezondheid moet gaan doen. Je kan daarvoor een beroep doen op:
Personal Training, individuele of duo training als onderdeel van een traject naar een specifiek persoonlijk doel.
Small Group Training, op gezette tijden ga je in een kleine groep jou fysieke uitdagingen aan.
Leefstijl coaching, voor het bereiken van een optimale leefstijl is het je coach die je erop attendeert dat onbewuste gedragingen een goede gezondheid in de weg staan. Met leefstijl coaching helpen we je deze ingesleten gedragspatronen om te switchen naar gezond gedrag.
Kom langs en ervaar het zelf.

Fysiotherapeut die ervoor zorgt dat je snel weer kan bewegen

Omdat ieder mens anders is hanteren wij gepersonaliseerde leefstijl programma’s of  op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Pas met een op jou afgestemde training kan onze fysiotherapeut in Utrecht jou snel weer pijnvrij laten bewegen. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij ook onszelf aan strenge voorwaarden gebonden.

Zo werken we bij Movelife:
– uitsluitend met HBO opgeleide trainers en coaches
– zijn al onze trainers eveneens goed onderlegd in diverse afzonderlijke takken van topsport
– met een uitgebreide intakeprocedure
– alleen op afspraak zodat jij de volledige aandacht krijgt.

Contact en informatie

Wil je meer weten hoe onze fysiotherapeut jou snel weer helpt bewegen, je van die alles belemmerende pijn afkomt of meer informatie over een van onze andere programma’s? Neem contact op via ons contactformulier of bel direct met 030 737 0932. Vragen staat vrij en ook het eerste kennismakingsgesprek met jouw fysiotherapeut in Utrecht is geheel vrijblijvend.

5 daagse vastenkuur

Als sportvasten coaches weten we als geen ander dat vasten een enorm positief effect heeft op de gezondheid. Een paar voordelen op een rijtje: De

Lees meer »

In de huidige tijd is het voor iedereen een uitdaging om in beweging te blijven en gestructureerd te blijven trainen. Daarbij geven de huidige omstandigheden aanleiding om af en toe wat tijd voor je zelf te nemen, stoom af te blazen en energie op te laden. Bij Movelife bieden we de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysio / coach / trainer aan je gezondheid te blijven werken.
Wij hanteren strikte richtlijnen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand.
- De materialen voor gebruik tijdens de trainingen worden grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
- Heb je klachten zoals omschreven door het RIVM dan blijf je thuis. Dat geldt ook voor onze collega's.
- Voor en na de training wassen we onze handen.
- Je gebruikt een grote eigen handdoek tijdens de training
- Je gebruikt je eigen bidon tijdens de training

De informatie op onze website zal in sommige gevallen niet volledig up to date zijn. Sommige programma's (waaronder alle programma's in groepen) kunnen we tot nadere berichtgeving vanuit de overheid niet aanbieden. We hebben ervoor gekozen om onze small group trainingen gedurende onbepaalde tijd in de buitenlucht te verzorgen. Je vind op onze website voldoende informatie over onze werkwijze. Wil je meer informatie dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijke kennismaking.

Movelife Utrecht Oost
St. Janshovenstraat 1a
3572 RA Utrecht
Utrecht@movelife.nl