Fysiotherapie

Een (chronische) klacht kan veel impact hebben op je leven. Of het nu een nek-, heup-, knie-, schouder- of rugklacht is, het is erg vervelend en niet nodig! Bij Movelife hebben we veel ervaring in het verhelpen van deze klachten.

Pijnvrij bewegen

Fysiotherapie is meer dan een behandelmethode. Wanneer je door een blessure niet meer goed kan bewegen of vanwege een chronische aandoening op een therapeutische manier in beweging moet blijven is het goed dat er fysiotherapie is.

Wij geloven in actief herstel van ons lichaam en verlenen daarom net wat meer dan ‘gewone’ fysiotherapie. Doordat we bij onze fysiotherapeutische behandelingen en/of trainingen kijken naar de combinatie van voeding, training, coaching en fysiotherapie zijn wij in staat iedereen aan een betere kwaliteit van leven te helpen. 

Locatie Utrecht-Oost

Movelife heeft een studio in Utrecht-Oost. De studio heeft twee trainingszalen en een aparte behandelkamer voor fysiotherapie.

Persoonlijk begeleidingstraject

Omdat ieder mens en iedere klacht anders is hanteren wij uitsluitend op maat gemaakte begeleidingstraject. Hiervoor hebben wij een speciaal leefstijl en trainingsprogramma REHAB ontwikkeld. Pas met een op jou afgestemde training kan onze fysiotherapeut en personal trainer jou snel weer pijnvrij laten bewegen. 

Fysiotherapie

Naast de reguliere oefentherapie kan je bij ons eveneens terecht voor:

– Dry needling
– Mobilisaties
– Triggerpoint therapie
– Medical Taping
– Medische Training

Personal training

Onze fysiotherapeuten zijn tevens ook vakbekwame personal trainers en hanteren een integrale aanpak. Dat betekent dat we niet alleen je probleem aanpakken, maar ook de oorzaak. We kijken daarbij naar het lichaam in zijn algeheel en wat jij ermee doet. Dus hoe je eet, sommige voedingsmiddelen werken gewrichtspijnen in de hand, hoe je slaapt, denk aan je houding en/of je matras en hoe je beweegt.

Een verkeerde lichaamshouding of een onvolledige communicatie tussen bepaalde spieren kan er voor zorgen dat je jarenlang onnodig met klachten loopt. Als trainingsinstituut en fysiotherapie in Utrecht behandelen we bij Movelife het complete plaatje.

Mind

Naast fysiotherapie kan je bij Movelife ook terecht voor diensten die tevens de psyche trainen. Met name na een traumatisch ervaring, wanneer je in een mentale dip zit of je aan je lichaam gaat merken dat het tijd wordt dat je wat aan je gezondheid moet gaan doen.

Wil je meer weten hoe onze fysiotherapeut jou snel weer helpt bewegen, je van die alles belemmerende pijn afkomt of meer informatie over een van onze andere programma’s? Maak dan een afspraak

Zorgverzekeraar

Wij hebben ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars aan te gaan, hierdoor hebben we meer tijd en aandacht voor jou als patient. Vaak is het wel mogelijk om enige vorm van restitutie te krijgen.

Samenwerking

Mochten je klachten van dien aard zijn en tijdens het traject blijken dat we niet verder komen zonder extra medische ondersteuning, wij werken tevens samen met orthomanueel artsen en osteopaten die je indien nodig zal ondersteunen.

Ervaringen van anderen

Kom in contact

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende afspraak.

In de huidige tijd is het voor iedereen een uitdaging om in beweging te blijven en gestructureerd te blijven trainen. Daarbij geven de huidige omstandigheden aanleiding om af en toe wat tijd voor je zelf te nemen, stoom af te blazen en energie op te laden. Bij Movelife bieden we de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysio / coach / trainer aan je gezondheid te blijven werken.
Wij hanteren strikte richtlijnen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand.
- De materialen voor gebruik tijdens de trainingen worden grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
- Heb je klachten zoals omschreven door het RIVM dan blijf je thuis. Dat geldt ook voor onze collega's.
- Voor en na de training wassen we onze handen.
- Je gebruikt een grote eigen handdoek tijdens de training
- Je gebruikt je eigen bidon tijdens de training

De informatie op onze website zal in sommige gevallen niet volledig up to date zijn. Sommige programma's (waaronder alle programma's in groepen) kunnen we tot nadere berichtgeving vanuit de overheid niet aanbieden. We hebben ervoor gekozen om onze small group trainingen gedurende onbepaalde tijd in de buitenlucht te verzorgen. Je vind op onze website voldoende informatie over onze werkwijze. Wil je meer informatie dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijke kennismaking.

Movelife Utrecht Oost
St. Janshovenstraat 1a
3572 RA Utrecht
Utrecht@movelife.nl