Life coaching Utrecht

Life Coaching
Voor een optimale gezondheid.

Coaching is een breed begrip en vinden we tegenwoordig overal terug. Coaching op het gebied van leefstijl kan heel belangrijk zijn bij het bereiken van een optimale gezondheid. Leefstijl is niks anders dan gedrag. Wat we in ons dagelijks leven doen is vaak volledig geautomatiseerd. Bij veel dingen denken we niet eens meer na. Dat is ook niet de bedoeling, want anders zouden we helemaal uitgeput raken. De keerzijde van dit onbewuste gedrag is echter dat dit soms - of zelfs vaak - niet ten goede komt aan een verantwoorde gezonde leefstijl.
Zo kan het zijn dat je veel teveel hooi op je vork neemt en daardoor niet meer goed kan ontspannen en last hebt van stress. Het kan ook zijn dat je constant in gevecht bent met eten en dat je niet meer weet wat nu wel en niet goed voor je is. Dit kan leiden tot spanningsklachten, het gevoel hebben niet lekker in je vel te zitten, vermoeidheidsklachten en of eetproblemen. Dit kan op de lange termijn nadelige gevolgen hebben. Met life coaching helpen we je om deze onbewust ingesleten gedragspatronen bewust te maken en vervolgens te veranderen naar gezond gedrag. Dit kan middels verschillende interventies. Een aantal voorbeelden hiervan zijn mindfulness, cognitieve gedragstraining, kernkwadranten en stress reducerende interventies.

Life coaching bij Movelife is bestemd voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning bij het nadenken over bepaalde gedragingen of gedachten die belemmerend werken in werk of privé. Het kan soms enorm verhelderend werken om je eigen gedragingen te reflecteren. Het zal je meer grip geven op je leven. Je leert beter omgaan met stress en je bent beter in staat om prioriteiten te stellen in je leven. Coaching is een standaard onderdeel van een begeleidingstraject of leefstijl – en trainingsprogramma. Periodiek reflecteren op je eigen gedrag kan heel verhelderend werken als je in een persoonlijk verandertraject zit. Jouw integraal personal trainer zal hierin adviseren als dit nodig blijkt te zijn.

Een los coaching traject bestaat uit een aantal coaching gesprekken. Gemiddeld kun je rekening houden met zo’n zes gesprekken. Het eerste gesprek is erop gericht de coachvraag helder en concreet te krijgen. Op basis van de omschreven coachvraag stellen we samen vast hoe het traject eruit komt te zien. Tussen de sessies, waar vaak twee weken tussen zitten, ga je aan de slag met de inzichten die je hebt verkregen. Je gaat oefenen en jezelf bewust worden van je eigen gedrag. Elk gesprek start met een korte evaluatie om de voortgang in beeld te brengen.

Is coaching wat voor jou? Neem dan contact met ons op. Door een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we er snel achter komen of onze aanpak bij je past.

Vanaf € 70,-

Neem contact op!

Blijf op de hoogte

Interesse in onze diensten?

Stuur ons een e-mail