Afvallen na bevalling / zwangerschap

Een zwangerschap brengt vaak een gewichtstoename met zich mee. Dit is vaak te herleiden naar een veranderende leefstijl tijdens de zwangerschap. Door minder te bewegen gaat het lichaam minder verbranden. Ook kan het zijn dat door de verandering in hormonale balans er behoefte is aan ander of meer voedsel. Ook een bepaalde genetische aanleg heeft invloed op het ontwikkelen van overgewicht tijdens de zwangerschap. In die zin is het van enig belang dat je als vrouw wat meer vetweefsel aanmaakt als je zwanger bent. Het lichaam heeft de behoefte om voorraden op te slaan die hard nodig zijn op het moment dat de baby geboren is. Als je kindje dan eindelijk geboren is en de eerste weken van gewenning en herstel achter de rug zijn, wordt het tijd om aandacht te besteden aan jezelf en je eigen gezondheid.

Wil je afvallen na bevalling en zwangerschap dan gaat dat de eerste weken vanzelf. Zo wegen de placenta, het kindje en het vruchtwater al zo’n 5 á 6 kilo. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam ongeveer 1 liter extra bloed aangemaakt, dat neemt in de weken erna ook weer af. Tevens zijn je borsten in omvang toegenomen en heeft je lichaam vocht opgeslagen. Dit neemt in de weken na de bevalling geleidelijk aan ook af.

Eventueel extra kilo’s moet je er zelf af zien te krijgen. Ons advies is om dat onder deskundige begeleiding te doen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen.

Zomaar weer de sportschool in duiken of starten met bootcamp raden wij van Movelife niet aan als je onlangs bevallen bent. Het lichaam van een vrouw is na een bevalling kwetsbaar en heeft de tijd nodig om weer belastbaar te worden. Om af te vallen na de bevalling is het raadzaam om onder gespecialiseerde begeleiding te werken aan een sterker en slanker lichaam.

De buikspieren zijn door de zwangerschap opgerekt en hebben de tijd nodig om weer in hun oude lengte terug te komen. De bekkenbodem spieren zijn verslapt. Hier zal je rekening mee moeten houden als je weer gaat sporten. Als je voor je zwangerschap veel aan sport deed dan is de kans groot dat je lichaam weer snel hersteld is en op het oude niveau terug is. We helpen je dan om je lichaam weer terug te brengen op het oude niveau. Heb je niet zo’n uitgebreid sportverleden dan is het aan te raden om onder deskundige begeleiding het sporten op te pakken. Bij Movelife hanteren we een integrale aanpak waarbij we in een geleidelijke opbouw het lichaam gaan versterken door gerichte krachtoefeningen. Daarbij krijg je persoonlijke voedingsbegeleiding om te zorgen voor een gezonde en verantwoorde voedselinname. Geef je nog borstvoeding dan wordt daar ook rekening mee gehouden, want je kindje moet niks tekort krijgen. We pakken het afvallen na bevalling voorzichtig en deskundig aan.

We helpen je tevens je leefstijl in goede banen te leiden waarbij we rekening houden met je nieuwe rol als moeder.

Ben je zwanger, net bevallen of willen de zwangerschapskilo’s er niet af door verschillende pogingen? Wij helpen je graag om je energie naar een hoger niveau te brengen en weer sterk en fit te zijn na je zwangerschap.

Wacht niet te lang met bewegen na je zwangerschap. Door te lang te wachten wordt de stap om weer wat aan je gezondheid te doen te groot en sluipt het risico erin dat het er niet meer van gaat komen. Door het contactformulier in te vullen kunnen we een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek onderzoeken we samen wat voor jouw een goed aanpak zou zijn. Zodra je wilt starten plannen we de eerste afspraak in en gaat het traject van start.