Aandacht voor gezondheid

Wij hanteren een integrale aanpak die bestaat uit: aandacht voor voeding, beweging en herstel. Door aandacht te geven aan deze combinatie brengen we jou fysiek en mentaal in balans. Hierdoor ben je weerbaar en ontspannen. Kun je uitdagingen aan en herstel je sneller.

Aandacht voor herstel bestaat uit:

Sportmassage

Door intensief sporten kan het zijn dat je lichaam stram en gespannen gaat voelen. Het bindweefsel kan verklevingen gaan vertonen waardoor bewegen moeizamer gaat. Sportmassage is erop gericht het spier – en bindweefsel weer los te maken. Door een activerende vorm van massage neemt de oppervlakkige en dieper gelegen doorbloeding toe wat het herstel proces bevorderd. Sportmassage werkt secundair ontspannend, maar wordt door velen ervaren als een intensieve activerende vorm. Met name de benen, kuiten, bilspieren, schouders en rug worden door sportmassage onder handen genomen. Wil jij je spieren een opkikker geven door middel van sportmassage, boek een consult en ervaar het zelf.

Bekijk meer

Ontspanningsmassage

Toe aan fysieke ontspanning? In het lichaam kan spanning opgeslagen zitten. Veel mentale en fysieke belasting kan een opgejaagd en onrustig gevoel veroorzaken. Vind je het moeilijk om zelf in een diepe ontspanning te komen? Dan is ontspanningsmassage een toegankelijke manier om dit te leren en te ervaren. In tegenstelling tot sportmassage waarbij er stevige en stimulerende technieken worden gebruikt zie je bij ontspanningsmassage dat de massagetechnieken zachter en langzamer worden uitgevoerd. Door de repeterende bewegingen komen de spieren in ontspanning wat een secundair effect kan hebben op het brein. Een ontspanningsmassage duurt minimaal 45 minuten.

Bekijk meer

Yoga

Yoga is er in alle vormen en maten. Bij Movelife kom je een vorm van Yoga tegen die lekker down to earth is. Het doel van de yogalessen is leren contact te maken met het lichaam, te bewegen op de ademhaling en mobiliteit vergroten. Hatha Yoga is daarin de meest toegankelijke vorm van Yoga. Het is een beweegvorm wat goed te combineren is als je bijvoorbeeld ook aan krachttraining, hiit of conditietraining doet. Het zorgt voor ontspanning en bewustzijn en brengt je even in het hier en nu.

Bekijk meer

Meditatie

Sporten staat voor het halen van doelen. Mediteren staat voor zijn in het moment. Deze twee gaan heel goed samen. Door regelmatig even los te komen van presteren en dingen moeten creëer je ruimte. Ruimte voor creativiteit en voor reflectie. Bij Movelife houden we zaken graag down to earth. En zo ook onze meditatie. We werken met Mindfulness technieken tijdens onze sessie waarin je op een heel toegankelijke manier leert stil te staan.

Bekijk meer

Koude training

Wim Hof heeft koude training in Nederland op de kaart gezet. Door zijn optreden heeft de wetenschap de effecten van koude training aan kunnen tonen. Waar het bij blootstelling aan kou om gaat is het kunnen reguleren van de stressreactie. Door een speciale ademtechniek en lichaamstraining wordt je steeds beter in het moduleren van fysieke en mentale stress. Koele temperaturen stimuleren herstel, omdat kou de spierspanning beïnvloedt: een korte koudeprikkel verhoogt de spanning, terwijl een lange prikkel de spieren losmaakt en ontspant. Op deze manier kunnen via koudetherapie, ook wel cryotherapie genoemd, diepe spanningen worden losgemaakt.

Tijdens een koude behandeling, vertraagt bovendien je stofwisseling en de bloedvaten worden nauwer tot in de diepere weefsellagen. Zo kunnen via jou de therapie bijvoorbeeld ontstekingen worden ingedamd. De pijn van een ontsteking ontstaat ook door de sterke doorbloeding van het ontstoken weefsel. Deze wordt bij het koelen verminderd en het kloppende drukgevoel wordt verzacht.
Ook bij talrijke sportblessures helpt kou: kou verzacht de pijn direct en vermindert de zwelling, omdat door het koelen minder vloeistof uit lymfe- of bloedvaten vrijkomt.

Bekijk meer

Ademwerk

Ademwerk ofwel ademtraining laat je de mogelijkheden ervaren van verschillende ademtechnieken. En de effecten ervan.
Veel mensen gebruiken maar zo’n 30% van hun longcapaciteit. Met onze ademtraining leren we je weer volledig te ademen en de ademhaling te verbinden. Hierdoor komt er steeds meer zuurstof in je lichaam. Deze vorm van ademen opent de beperkte adem gebieden en verhoogt je energieniveau.
Dit is een kans om je bewust te worden van patronen die je beperken in je dagelijks leven. Vervolgens kun je deze patronen via ademhalingstechnieken loslaten en hierdoor een hernieuwd gevoel van vrijheid ervaren.

Bekijk meer

Warmte therapie

Hogere temperaturen stimuleren herstel, omdat bij warmtebehandelingen (d.m.v. de infraroodsauna) de doorbloeding wordt bevorderd. Dat kun je bijvoorbeeld zien in een heet bad, als je al na korte tijd een rode, dus sterk doorbloede, huid krijgt. Een goede doorbloeding is belangrijk voor de regeneratie en gezondheid, want met het bloed komen belangrijke voedingsstoffen in elke uithoek van je lichaam. Zo worden genezings- en regeneratieprocessen positief beïnvloed.

Warmte kan daarnaast de souplesse je bindweefsel verbeteren en werkt ontspannend. Zo worden overspannen spieren en fascia losgemaakt. Ook dit effect ken je van de warme badkuip: na het bad voelt het hele lichaam soepel en los aan, de spieren zijn geheel ontspannen.

Bekijk meer

Fysiotherapie

Fysiotherapie is het vak dat zich in de basis richt op het bevorderen van herstel. Door onderzoek van het bewegingsapparaat wordt een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Hierin zit een mix van actieve en passieve interventies, zoals oefentherapie en mobilisaties. Bij Movelife gaat onze blik verder dan alleen het bewegingsapparaat. We kijken met een integrale blik en bieden advies en interventies om het lichaam sneller te kunnen laten herstellen

Bekijk meer

Aandacht voor voeding bestaat uit:

Voedingscoaching

Waar het bij voedingsadvies gaat om wat je wel en niet moet eten gaan we bij voedingscoaching meer in op de vraag hoe kom je tot een ander eetgedrag. Dit is bij Movelife onlosmakelijk verbonden met je beweeggedrag en de mate waarin je aandacht geeft aan je herstel. Onze voedingscoaching staat daarom niet op zichzelf.

Bekijk meer

Intermittent fasting

Bij intermittent fasting (IF) of ‘periodiek vasten’ gaat het om wanneer je eet en niet om wat je eet. Onze voedingscoaching gaat veelal gepaard met het toepassen van de methode van intermittent fasting. Het is een manier om het lichaam meer tijd te geven om te regenereren. Een bijkomend effect kan zijn dat je door deze methode minder voeding tot je neemt dan je gewend bent wat tot gewichtsafname leidt.

Bekijk meer

Sportvasten

Sportvasten is een trainingsmethode waarmee je je lichaam leert om meer vet te verbranden dan suikers. Door de suikervoorraad in je spieren helemaal op te maken, dwing je je lever en spieren om vetreserves aan te spreken. Deze trainingsprikkel zorgt ervoor dat je meer vet verbrandt, duursporten langer volhoudt, sneller herstelt en minder zin hebt in zoetigheid en tussendoortjes.

Bekijk meer

Orthomoleculaire voedingsadvies

Orthomoleculaire voedingsadvies richt zich op alle processen in je lichaam die ervoor zorgen dat je lichaam goed functioneert. Het richt zich op de bouwstoffen van het lichaam, op het versterken en herstellen van lichaamsfuncties, zodat zij naar behoren te werken. Als je lichaam niet meer in staat is zelf ‘normaal’ te functioneren doordat lichaamscellen hun rol niet meer voldoende invullen, is het belangrijk dit te corrigeren met de stoffen die het lichaam daarvoor nodig heeft.
Orthomoleculaire voedingsadvies is heel goed inzetbaar bij het optimaliseren van de gezondheid en prestaties en daarmee het voorkomen van klachten. Denk hierbij aan het optimaliseren van sport- en leerprestaties, het vergroten van de kans op een gezonde zwangerschap, het voorkomen van klachten die ontstaan door tekorten in de voeding.

Bekijk meer

Aandacht voor beweging bestaat uit:

Kleine groepstrainingen

Zelfstandig trainen vergt een behoorlijke zelfdiscipline. Je bent eigenlijk continu met jezelf bezig en hebt, afgezien van de veranderingen in je eigen lichaam, geen referentiepunten. Juist voor die mensen die wel van een vriendschappelijke competitiviteit houden en graag extra begeleiding willen, is de small group training bij Movelife een uitkomst. De invulling van onze trainingssessie is elke keer anders en bestaat uit conditionele duurtraining en spierversterkende oefeningen. Het enige steeds terugkerende is de warming-up. Daarnaast zijn alle oefeningen die we je laten uitvoeren, afgestemd op jouw gezondheid en lichamelijke conditie. Niet voor niets sta je bij Movelife onder begeleiding van HBO opgeleide fysiotherapeuten.

Bekijk meer

Persoonlijke training

Bij Movelife zijn we gespecialiseerd in persoonlijke training ook wel personal training. Tijdens persoonlijke trainingen stemt de trainer de intensiteit en mate van uitdaging af op de persoonlijke doelen van de klant. Maar ook op de situatie zoals die zich op dat moment aandient. Waar je anders gewoon een trainingsschema moet volgen, maken wij elke training passend voor het moment. Heb je een slechte nacht gehad of een druk weekend achter de rug dan stemmen we onze training daarop af. Dat betekent dat we ook aandacht besteden aan adem en ontspanningsoefeningen om het lichaam en het brein voor te bereiden op fysieke inspanning.

Bekijk meer

Revalidatie

Actief herstel ofwel revalidatie is het proces na een (sport)blessure. Heb je last van een fysieke klacht of blessure en wil je onder fysiotherapeutische begeleiding weer aansterken? Dan gaan we graag samen met je aan de slag om een traject samen te stellen dat je herstel bevorderd. Denk bijvoorbeeld aan revalidatie na een been – of arm breuk. Wil je weer je oude sport gaan beoefenen, zorg dan samen met ons team voor een goede revalidatie. Maar ook een na een operatie kan het goed zijn om samen met onze fysiotherapeuten een revalidatie traject te starten om weer terug op niveau te komen.

Bekijk meer

Krachttraining

Algemene krachttraining heeft als doel om het gehele lichaam sterker te maken en is niet gericht op slechts één spiergroep of beweging (functie). Dit kan in verschillende situaties al merkbaar zijn. Zo zal een sterkere rug rugklachten kunnen voorkomen bij mensen die veel zitten, kunnen allerlei blessures bij sporters worden voorkomen, of kan men in het algemeen een sterkere atleet worden. Ook het verbeteren van fitheid en uiterlijke vorm worden in het algemeen als voordelen ervaren.

Bekijk meer

Conditietraining

Je conditie wordt, kort gezegd, bepaald door de mate waarin je lichaam aan inspanning gewend is. Als je vaker stevig beweegt, gaan je hart en longen steeds effectiever werken. Zuurstof wordt dan beter en sneller naar je spieren vervoerd. Ook de mitochondriën die de spieren energie geven, raken meer ingesteld op langdurige belasting. Bij Movelife is conditietraining een vast onderdeel van onze aanpak. Regelmatig activiteiten doen die je uithoudingsvermogen vergroot zorgt voor een betere algehele conditie en weerstand.

Bekijk meer

Functionele training

Functionele training is een trainingsvorm gericht op het ontwikkelen van bewegingsvaardigheden. Vaardigheden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven, prestaties verbeteren en blessures voorkomen. In tegenstelling tot het trainen op toestellen wordt bij functionele training gebruik gemaakt van losse gewichten in allerlei vormen en maten en van het eigen lichaamsgewicht. Om dit veilig en verantwoord te doen werk je bij Movelife met een persoonlijke trainer om de oefeningen goed uit te voeren.

Bekijk meer

Boksen

Boksen wordt steeds meer toegepast in individuele trainingen. Het is een leuke en vooral effectieve manier van bewegen. Naast dat het een goede trainingsvorm is voor het lichaam heeft het ook effect op het verlagen van je stress, het vergoten van je zelfvertrouwen en geeft het je meer energie. Bij Movelife gebruiken we boksen als onderdeel van onze persoonlijke trainingen en hebben we verschillende kleine groepstrainingen waarin we boksen als thema hebben.

Bekijk meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Movelife helpt je om fit in de breedste zin van het woord te zijn met een nieuwsbrief die je inspireert over voeding, beweging en herstel.